miercuri, 17 aprilie 2013

Ce i-a spus Einstein bucatarului sau


        Zilele acestea am descoperit o carte destul de interesanta, ce are ca subiect imbinarea explicatiilor stiintifice, cu arta culinara.Cartea se numeste „Ce i-a spus Einstein bucatarului sau” si este scrisa de Robert L. Wolke, renumit profesor de chimie la Universitatea din Pittsburgh. Robert L. Wolke a castigat numeroase premii ce au legatura chimia, insa s-a remarcat si prin articolele pe care le-a publicat in cotidianul The Washington Post, in cadrul rubricii „Food 101”, timp de 10 ani.

       Aceasta carte explica notiunile stiintifice aflate atat in spatele hranei propriu zisa, cat si a  ustensilelor folosite pentru prepararea lor. 
       Cartea a pornit de la peste 100 de intrebari pe care domnul Robert L. Wolke le-a primit de la cititorii rubricii “Food 101”. Pe langa explicatiile si raspunsurile la intrebari precum:”Ce-i zaharul brun?”, „De ce punem sare in apa in care fierbem pastele fainoase?”, „Care este diferenta dintre grasime si acid gras”, „De ce nu se lipeste nimic de vasele antiaderente” , in aceasta carte puteti gasi si retete realizate de sotia dansului, Marlene Parrish.

Daca Einstein ar putea sa va raspunda la o intrebare legata de fenomenele din bucatarie, care ar fi aceea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu